Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΔΡΑΣ: ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ



Ολοι δουλεύουν για να έχουν φουσκωμένο πορτοφόλι, αλλά αντί γι' αυτό φουσκώνει η κοιλιά. Για να μη συμβεί, ακολούθησε αυτές τις συμβουλές. Γέμισε το φλιτζάνι με πράσινο τσάι αντί για καφέ. Ερευνα του American Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι άτομα που έπιναν πράσινο τσάι κάθε μέρα έχασαν 1 κιλό παραπάνω από άτομα που δεν έπιναν τσάι. Οι κατεχίνες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι βοηθούν τον οργανισμό να κάψει πιο πολλές θερμίδες.
Hands free
Οταν σε παίρνουν τηλέφωνο, μην κάθεσαι στο γραφείο σου. Περπάτα γύρω από το γραφείο ή έξω. Βάλε κι ένα βηματόμετρο στη ζώνη σου, για να γνωρίζεις πόσα βήματα κάνεις. Βάλε στόχο τα 10.000 την ημέρα. 
Βάλε ένα αρωματικό δωματίου από βανίλια ή κάποιο άλλο γλυκό άρωμα κοντά σου
Ερευνα έδειξε ότι άτομα που εισέπνεαν γλυκά αρώματα όταν πεινούσαν έχασαν βάρος. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτά τα αρώματα έκοβαν την όρεξη.
Πάρε μαζί σου το μεσημεριανό σου 
Είναι αυτονόητο, αλλά είναι αποτελεσματικό. Παίρνοντας μαζί σου σάντουιτς με κάποιο φρούτο, αυτομάτως περιορίζεις τις θερμίδες που καταναλώνεις, αφού δεν θα χρειαστεί να παραγγείλεις κάτι παχυντικό απέξω.
Βάλε στοίχημα με συναδέλφους για να χάσετε βάρος
Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι όταν εργαζόμενοι έμπαιναν σε διαγωνισμό απώλειας βάρους με χρηματικά βραβεία έχαναν περισσότερο.
Χρησιμοποίησε τη διαδρομή σου
Αν οδηγείς  στη δουλειά, φύγε από το σπίτι μερικά λεπτά νωρίτερα και πάρκαρε πιο μακριά από την είσοδο. Ετσι θα περπατάς λίγο περισσότερο κάθε μέρα. Αν παίρνεις Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τότε κατέβα μία στάση νωρίτερα και περπάτα την υπόλοιπη διαδρομή.
Πιες
Πολλές φορές βαριέσαι στο γραφείο και τι κάνεις; Τρως για να περάσει η ώρα. Στοιχεία δείχνουν ότι το 61% των εργαζομένων τσιμπάνε κάτι τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, το 32% δύο φορές την ημέρα και το 7% τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα. Για να ξεπεράσεις την ανία η το στρες, δοκίμασε να πιεις λίγο νερό. Θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα και θα γλιτώσεις θερμίδες.