Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΔΡΑΣ: ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΑΛΛΙ



Το μαλλί σου είναι η πιο σίγουρη επένδυση για ένα υγιές μέλλον. Η τριχόπτωση είναι αποκλειστικά αντρικό προνόμιο. Μύθος. Η απώλεια μαλλιών είναι σχεδόν εξίσου συχνή στα δύο φύλα. Αυτό δεν αναιρεί ότι το 50% των αντρών παρουσιάζει σημαντική απώλεια μαλλιών μέχρι τα 50 τους. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια αρκετά αποτελεσματική λύση ώστε να αξίζει να ασχοληθείς μαζί της.
Οπως επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Ιωάννης Ράπτης «σε κάθε περίπτωση προέχει η σωστή διάγνωση, εκτίμηση και το πλάνο αντιμετώπισης τού προβλήματος». Υπάρχουν δύο μέθοδοι με τις οποίες πραγματοποιείται σήμερα η μεταμόσχευση του τριχωτού της κεφαλής. Και οι δύο εφαρμόζονται κατόπιν συνδυασμού μέθης και τοπικής αναισθησίας από εξειδικευμένο αναισθησιολόγο.
Μέγιστη απόδοση
Η πρώτη μέθοδος ονομάζεται FUT και είναι ο πιο συχνός τρόπος πού γίνονται οι μεταμοσχεύσεις παγκοσμίως. Η λήψη των μοσχευμάτων γίνεται με επιφανειακή τομή στο πίσω μέρος τού τριχωτού σε συγκεκριμένο σημείο σταθερής τριχοφυΐας. Η επούλωση της τομής γίνεται με ειδική τεχνική πού αφήνει ανεπαίσθητο ίχνος μέσα στα μαλλιά.
Πλεονεκτήματα: Μεγιστοποιεί τις δυνατότητες αποδόσεως ενός μοσχεύματος ιδιαίτερα εάν η τρίχα είναι σχετικά αδύναμη. Επίσης λαμβάνεις πολύ μεγάλο αριθμό τριχών (έως και 7.500 τρίχες), σε μία μόνο επέμβαση. Το κόστος ξεκινά από 2.000 ευρώ.
Τρίχες παντού
Η δεύτερη μέθοδος είναι η FUE η οποία δεν είναι μια νέα μέθοδος αλλά η τελειοποίηση παλαιότερης. Αρκετοί προτιμούν αυτήν τη μέθοδο διότι δεν υπάρχει τομή με την έννοια μιας γραμμής αλλά πολλές μικρές τρυπούλες που αφήνουν μικρά σημαδάκια σχεδόν αόρατα.
Μειονέκτημα: Εάν η τρίχα είναι πολύ λεπτή ή πολύ σγουρή και το μέγεθος της περιοχής που θα γίνει η μεταμόσχευση είναι πολύ μεγάλο, τότε δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Πλεονεκτήματα: Είναι ιδανική εάν συνηθίζεις να ξυρίζεις το κεφάλι ή να κόβεις τα μαλλιά σου πολύ κοντά (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό πρέπει να είναι κριτήριο επιλογής της μεθόδου). Παίρνεις άριστο αποτέλεσμα με πολύ καλή πυκνότητα σε πολύ συγκεκριμένο χώρο (λόγω του σχετικά μικρού αριθμού μοσχευμάτων που μπορεί να δώσει έστω και αν επαναλαμβάνεται συχνά). Το κόστος ξεκινά από 3.500 ευρώ.
2046
Η κλωνοποίηση είναι μέθοδος εργαστηριακού πολλαπλασιασμού τριχών. Θα είναι αρκετά αποτελεσματική, ιδίως στις περιπτώσεις φτωχής δότριας περιοχής. Θα αργήσει, όμως, να εφαρμοστεί.