Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Κορυφαία Eλληνίδα παρουσιάστρια μιλάει για τον καρκίνο που αντιμετώπισε


Συγκλονιστική εξομολόγηση Ο λόγος για την Μαρία Χούκλη που μίλησε για πρώτη φορά για την περιπέτεια της υγείας της στο περιοδικό ΕΓΩ! Θα ζούσατε με λιγότερα χρήματα; Και με λιγότερα χρήματα θα ζούσα και σε μικρότερη πόλη, αρκεί να έβρισκα να κάνω κάτι που πραγματικά να με γεμίζει. Η πόλη πια- και μένω στο κέντρο-είναι ένας τόπος...υστερίας. Τον τελευταίο χρόνο, παρατηρώ πως, όατν θέλω πραγματικά να ξεκουραστώ, θέλω να βρεθώ στη φύση. Παλιότερα, ήθελα να είμαι με κόσμο συνέχεια. Το καλό με αυτή την κρίση είναι ότι σάρωσε τις παλιές μας πεποιθήσεις για το ποια είναι η πραγματική ζωή και τι έχουμε αληθινά ανάγκη.
Λέτε πως δεν υπήρξατε θαρραλέα. Η αποκάλυψη, όμως, από εσάς της περιπέτειας υγείας που αντιμετωπίσατε , με τον καρκίνο, αποδεικνύει το αντίθετο..
Χρειάστηκαν, όμως, πολλά χρόνια μέχρι να μιήσω για τον καρκίνο. Αρχικά γιατί βρισκόμουν μέσα στο πρόβλημα, αργότερα γιατί δεν ήθελα να νομίζουν ότι "ρευστοποιώ", το "πουλάω". Όταν όμως είδα πως είναι μια επιδημία αυτή η ιστορία με τον καρκίνο και μου τηλεφωνούσαν γυναίκες από τα πια απίθανα μέρη του κόσμου για να μου ζητήσουν συμβουλές, για να μου εκφράσουν το φόβο τους, τότε κατάλαβα πόσο κουράγιο παίρνουν οι άνθρωποι που πάσχουν όταν έχουν μπροστά τους μια συγκεκριμένη περίπτωση παρόμοια με τη δική τους. Τότε αποφάσισα πως είναι κάτι που πρέπει να συζητήσω. Στην αρχή νόμιζα πως όλη η συμφορά του κόσμου έχει πέσει στο κεφάλι σου. Όταν συνειδητοποιείς ότι σχεδόν σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας καρκινοπαθής, λες ότι αξίζει να το προσπαθήσεις, να το πολεμήσεις. Νιώθεις όμως, και μια περηφάνια γιατί νίκησες. Σημασία έχει να προχωράς στη ζωή.
Ως παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου, καλείστε τον τελευταίο καιρό να μεταφέρετε κυρίως δυσάρεστες ειδήσεις. Πως αισθάνεστε;
 Υπάρχουν δελτία που μου αφήνουν πολύ στυφή γεύση, όταν για παράδειγμα άρχισαν οι ειδήσεις για περικοπές στους μισθούς, για τους άστεγους, για τα συσσίτια, για την Ελλάδα που πια δεν την αναγνωρίζεις. Δεν μπορείς να έισαι αμέτοχος σε όλα αυτά.
Όταν όμως έχετε απέναντι σας έναν πολιτικό, θα ανέβουν οι τόνοι της συζήτησης. Ευνόητο δεν είναι;
 Από την αρχή, υπήρχε από τον ΑΝΤ1- και δουλεύτηκε αναλόγως από το διευθυντή ειδήσεων Στρατή Λιαρέλη, ένα μοντέλο ειδήσεων που δεν περιείχε καβγάδες και αντιπαραθέσεις, από τις οποίες έχει κουραστεί πια ο κόσμος. Μπορείς να κάνεις σκληρές ερωτήσεις, αλλά χωρίς κραυγές και εκατέρωθεν προσβολές.
Οπως δείχνουν τα νούμερα, η επιλογή αυτήδασ δικαίωσε, αφού το τελευταίο διάστημα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είναι στην  κορυφή τηε τηλεθέασης..
 Μα, αυτό είναι που μας χαροποιεί όλους. Χρειάστηκε όμως να επιμείνουμε, να επιμείνει ο ΑΝΤ1, ο Στρατής Λιαρέλης, να επιμείνει η ομάδα. Καθημερινά γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. Χθες μπορεί να πήγε καλά το δελτίο, σήμερα όμως πρέπει να ξαναχτίσεις ένα δελτίο που να ανταποκρίνεται στην ειδησιογραφία και να χαρακτηρίζεται από την ψυχραιμία και αμεροληψία.
Υπάρχει μια τάση φυγής στην επαρχία. Θα το τολμούσατε;
 Νομίζω πως ναι, κάτω βέβαια από ορισμένες συνθήκες.