Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Ντομάτες γεμιστές με μανιτάρια


Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή γεμιστής ντομάτας, με μανιτάρια και μουστάρδα. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και να είσαι σίγουρη πως τόσο η γεύση όσο και οι χαμηλές θερμίδες θα σε ανταμείψουν.
Συστατικά
1 φλιτζάνι μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
2 ντομάτες φρέσκες
1 κρεμμύδι
1 φρυγανιά τριμμένη
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μουστάρδα
Λίγο αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1-Άδειασε τις ντομάτες και γύρισέ τες για λίγο ανάποδα να στραγγίξουν.
2-Aλατοπιπέρωσε τες εσωτερικά.
3-Κόψε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και σόταρέ τα με λίγο λάδι.
4-Πρόσθεσε τον μαϊντανό, την μουστάρδα, μισό κουταλάκι αλεύρι και λίγο νερό.
5-Γέμισε τις ντομάτες με το μείγμα και τις βάλτες στο φούρνο, αφού τις πασπαλίσεις με τριμμένη φρυγανιά.
6-Ψήσε για 20 λεπτά στους 180 ºC

TIP: Δεν θα χρειαστεί να ψήσεις πολύ τις ντομάτες για να κρατήσουν την σάρκα τους