Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΚΗΠΟΣ: Επιλογή σπόρων και προετοιμασία φυτών


Μπορεί το κρύο να είναι τσουχτερό στις περισσότερες περιοχές της χώρας και η άνοιξη να μας φαίνεται μακρινή ακόμα, όμως δεν είναι καθόλου νωρίς για να αρχίσουμε να επιλέγουμε τα φυτά που θέλουμε να χαιρόμαστε την άνοιξη και το καλοκαίρι στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας.

Όσοι δεν αγοράζουν έτοιμα φυτά την άνοιξη, θα πρέπει να επιλέξουν και να προμηθευτούν τους σπόρους τους από τώρα. Ο Ιανουάριος είναι ένας πολύ καλός μήνας για να προετοιμαστούμε και μη ξεχνάτε πως η όλη διαδικασία θα σας φτιάξει το κέφι μια και το μυαλό σας θα τριγυρνάει συνεχώς στην πολύχρωμη και ανθισμένη άνοιξη.

Σε περίπτωση που έχετε φροντίσει να κρατήσετε σπόρους από τα περσινά φυτά σας, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε πόσα φυτά από το κάθε είδος θέλετε να μεγαλώσετε ώστε να αρχίσετε να προετοιμάζετε τις γλάστρες σας και να προμηθευτείτε σιγά σιγά οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε.

Αν δεν έχετε μικρά γλαστράκια για τους σπόρους σας, μπορείτε να αρχίσετε να φτιάχνετε μόνοι σας χάρτινα γλαστράκια από εφημερίδες. Έτσι όταν έρθει η ώρα να φυτέψετε τους σπόρους σας θα είστε ήδη προετοιμασμένοι.