Δώσε λίγη γεύση στα μπιφτέκια σου, διατηρώντας όμως σε αρκετά χαμηλά επίπεδα τις θερμίδες... Ένα τυρένιο μπιφτέκι που θα σε ικανοποιήσει απόλυτα, χωρίς να σε παχαίνει!
Συστατικά
3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
Ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
90 γρ. τυρί τσένταρ κομμένο σε μικρά κυβάκια
1/4 του φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
700 γρ. μοσχαρίδιο κιμά άπαχο
1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
Τρόπος μαγειρέματος
1-Προθέρμανε το φούρνο στου 250oC
2-Ζέστανε ένα τηγανάκι και βάλε το ψωμί τριμμένο να φρυγανιστεί
3-Σε μεγαλύτερο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν
4-Ανακάτεψε το κρεμμύδι με το ψωμί, τη μισή ποσότητα κέτσαπ και τα υπόλοιπα υλικά. Ζύμωσε τα μπιφτέκια
5-Με τον κιμά αυτό θα φτιάξεις 6 μεγάλα μπιφτέκια. Στρώσε σε λαδωμένο ταψί, άπλωσε 2 κ.γ. κέτσαπ στο καθένα και βάλε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά
6-Σέρβιρε με μπόλικη σαλάτα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου