Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Τυρένια μπιφτέκια με κέτσαπ


Δώσε λίγη γεύση στα μπιφτέκια σου, διατηρώντας όμως σε αρκετά χαμηλά επίπεδα τις θερμίδες... Ένα τυρένιο μπιφτέκι που θα σε ικανοποιήσει απόλυτα, χωρίς να σε παχαίνει!
Συστατικά
3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
Ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι κέτσαπ 
90 γρ. τυρί τσένταρ κομμένο σε μικρά κυβάκια
1/4 του φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
700 γρ. μοσχαρίδιο κιμά άπαχο
1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
Τρόπος μαγειρέματος
1-Προθέρμανε το φούρνο στου 250oC
2-Ζέστανε ένα τηγανάκι και βάλε το ψωμί τριμμένο να φρυγανιστεί
3-Σε μεγαλύτερο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν
4-Ανακάτεψε το κρεμμύδι με το ψωμί, τη μισή ποσότητα κέτσαπ και τα υπόλοιπα υλικά. Ζύμωσε τα μπιφτέκια
5-Με τον κιμά αυτό θα φτιάξεις 6 μεγάλα μπιφτέκια. Στρώσε σε λαδωμένο ταψί, άπλωσε 2 κ.γ. κέτσαπ στο καθένα και βάλε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά
6-Σέρβιρε με μπόλικη σαλάτα