Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ: Γιατί η θετική σκέψη αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων


Ένα θετικό «κλικ» στο μυαλό του ανθρώπου θεωρείται αρκετό για να γεμίσει με χρώματα την ιδεολογία του και τον τρόπο ζωής του. Γιατί άλλες μέρες θεωρούνται καλές και άλλες όχι; Είναι υπεύθυνο το υποσυνείδητο, ο τρόπος σκέψης μας ή είναι τυχαίο γεγονός; Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να μην μας ξεκαθαρίζουν την αλήθεια, αλλά μας δείχνουν το μονοπάτι προς τη θετική σκέψη και αποτελούν τα κύρια συστατικά για μια ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή. Άλλωστε η ποιότητα των σκέψεων μας καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας…

Κάθε λάθος διαθέτει ένα κομμάτι θετικής σκέψης
Αν καταλάβουμε την αιτία της κίνησής μας και μάθουμε από το λάθος μας, τότε θα καταφέρουμε να δώσουμε έμφαση στο μάθημα και όχι στο λάθος, στη θετική σκέψη και όχι στην αυτούσια αρνητική πράξη.
Η λίστα της προσωπικής «ευτυχίας»
Φτιάχνοντας μια λίστα με ό, τι μας κάνει ευτυχισμένους, καταφέρνουμε να εστιάσουμε σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην καθημερινή ζωή μας και ίσως δεν τους δίνουμε την κατάλληλη σημασία. Κάθε φορά που βλέπουμε τη λίστα θα θυμόμαστε τα πράγματα που μας κάνουν πραγματικά θετικούς.
Δημιουργώντας τη λίστα «των αλλαγών» της ζωής μας
Οι αλλαγές υπάρχουν καθημερινά στη ζωή μας. Κάνοντας λοιπόν μια λίστα με το τι μένει το ίδιο και το τι δεν αλλάζει, δεχόμαστε πιο όμορφα με την αλλαγή και δεν προσπαθούμε να την αποτρέψουμε. Άλλωστε μια αλλαγή  μπορεί να συμβεί για καλό σκοπό.
Η αυτογνωσία κινεί τα νήματα της θετικής σκέψης
Μαθαίνοντας να αναγνωρίζουμε τις θετικές ιδιότητές μας και τις επιτυχίες μας, καταλαβαίνουμε την πραγματική αξία του εαυτού μας. Η αυτοπεποίθηση είναι σημαντικό στοιχείο για μια ευτυχισμένη και χαρούμενη ζωή.
Το αίσθημα της ευγνωμοσύνης για τις πράξεις μας
Κάθε βράδυ, πριν κοιμηθούμε, είναι καλό να δημιουργούμε μια λίστα με τρία πράγματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, για τα οποία νιώθουμε ευγνώμονες. Με αυτό τον τρόπο θα εκτιμήσουμε τις κινήσεις και τις επιλογές μας και θα επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας
Ένα «ευχαριστώ» μπορεί να μας φτιάξει την ημέρα
Εκφράζοντας τα θετικά συναισθήματά μας προς τους άλλους και λέγοντας «ευχαριστώ» για οποιαδήποτε καλή κίνησή τους, λαμβάνουμε τη θετική ενέργειά και δεν σκεφτόμαστε όσα δεν έκαναν ή όσα δεν κατάφεραν. Εστιάζοντας στην ευχαρίστηση δεν γεμίζουμε με ματαιόδοξα συναισθήματα.
Η θετική σκέψη ορίζει την αποδοχή των άλλων
Η πρακτική αυτό-αποδοχή και η αποδοχή των άλλων θεωρούνται δύο πολύ σημαντικά στοιχεία. Αν κρίνουμε πρώτα τον εαυτό μας, τότε θα μπορέσουμε να αποδεχτούμε την επιτυχία του άλλου και να σκεφτούμε όμορφα προς αυτόν, χωρίς αποδοκιμασίες και αρνητική ενέργεια.
Δίνουμε έμφαση στο παρόν
Υπάρχει περίπτωση η λύπη του παρελθόντος να έχει σημαδέψει τη ζωή μας ή ακόμα και να θεωρούμε ότι προδιαγράφει το μέλλον μας. Πώς όμως μπορούμε να ζήσουμε ευτυχισμένα όταν δεν στηριζόμαστε στο παρόν; Οι απαντήσεις υπάρχουν μόνο στο παρόν, στις πραγματικές καταστάσεις.
Ας εμπιστευτούμε τη διαίσθησή μας
Αυτή αποτελεί το βασικό «ένστικτό» που δύσκολα μπορεί να κάνει λάθος. Βλέποντας τις εσωτερικές μας ανάγκες και ακολουθώντας τη διαίσθησή μας, όλο το σώμα θα κατακλυσθεί από θετική ενέργεια. Άλλωστε οι άνθρωποι που κινούνται ανάλογα με τη διαίσθησή τους θεωρούνται πιο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι.
Οι φίλοι μας… ο καθρέπτης του εαυτού μας
Η δική μας άποψη είναι συχνά αυτό που βλέπουμε να αντανακλάται στους άλλους. Οι άνθρωποι στη ζωή μας αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικοί, καθώς λειτουργούν ως καθρέφτες, που μας επιτρέπουν να δούμε τους εαυτούς μας με μεγαλύτερη σαφήνεια. Η επιλογή των φίλων αποτελεί μέρος της προσωπικότητας και της κρίσης μας.

Flow Magazine