Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΤΗΜΗ: Top 10: Σπουδαία επιτεύγματα τη επιστήμης για το 2011!


Το 2011 ήταν μια χρονιά  με σπουδαίες τεχνολογικές ανακαλύψεις. Η τεχνολογία και η επιστήμη είναι αλληλένδετες, η μία δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την άλλη. Παρακάτω σας έχουμε ένα Top 10 με τις σημαντικότερα επιτεύγματα της επιστήμης για το 2011!

1. Μια από τις σημαντικότερες επιστημονικές διαπιστώσεις είναι αυτή της διεθνής κλινικής δοκιμής, η οποία απέδειξε πως τα φάρμακα για την καταπολέμηση του AIDS μπορούν να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα προφυλακτικά στην παρεμπόδιση της διάδοσης της ασθένειας. Υπεύθυνος για της σημαντικής αυτής ανακάλυψης ήταν ο Mάιρον Κοέν της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Β. Καρολίνα.

2. Στη δεύτερη θέση βρίκσεται το κατόρθωμα του ιαπωνικού διαστημικού σκάφους "Χαγιαμπούσα". Το δοαστημικό σκάφος κατάφερε να φέρει δείγμα από τον αστεροειδή "Ιτοκάβα".

3. Το 2011 έγινε μια σπουδαία ανακάλυψη. Επιστήμονες κατάφεραν να αποδείξουν μέσα από αναλύσεις πως η επιμιξία με τους ανθρώπους των σπηλαίων ενίσχυσαν το ανοσοποιητικό σύστημα των σύγχρονων ανθρώπων. 

4. Ιάπωνες ερευνητές κατόρθωσαν το 2011 να απεικονίσουν την δομή της φωτοσυστήματος  2. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μελλοντική παραγωγή ενέργειας. 

5. Στην πέμπτη θέση βρίκεται μια σημαντική ανακάλυψη των αστρονόμων. Ανακάλυψαν στη Χαβάη δυο παρθένα νέφη αερίου. 

6. Επιστήμονες διαπίστωσαν πως κάθε άνθρωπος έχει δική του κυρίαρχη κατηγορία βακτηριών στο έντερό του. 

7. Ύστερα από πολλές μελέτες οι επιστήμονες κατάφεραν πρόοδο στην προσπάθεια δημιουργίας του πρώτου αποτελεσματικού εμβολίου για την ελονοσία. 

8. Στην όγδοη θέση συναντάμε τις ανακαλύψεις νέων εξωπλανητών!


9. Το 2011 έγινε η ανακάλυψη των ζεολίθων. Πρόκειται για συνθετικά πορώδη ορυκτά.

10. Επιστήμονες ανακάλυψαν πως η απομάκρυνη παλαιών κυττάρων μπορεί να επιβραδύνει τα συμπτώματα της γήρανσης.